NATIONALDAGEN PÅ NYTT SÄTT ! 

L1060857.JPG

Myten om att 6 juni enbart firas med folkdräkt och kungapar håller sakta på att förändras. Stockholms största firande sker inte längre på Skansen utan vid stranden vid Smedsudden på Kungsholmen. 

Detta nya firande liknar inget annat. Stockholmare i alla åldrar och bakgrunder dukar upp picknick på gräsmattorna och du hör både spanska , svenska och swahili klinga i grönskan och på strands. Stockholm som internationell huvudstad kommer har till sin rätt och stämningen är bubblande och generös. Initiativet som startade för mer än 5 år sedan kan nu dela dagen med upp emot 8000 pers som vi fira med stolthet och fest. 

Det har länge funnits ett behov av att fira vår dag och vår flagga på ett sätt som göra att alla känner sig inkluderade . En stor varm strandfest med DJ´s a och artister som extra tillbehör är något de flesta kan lockas av har jag märkt. . Firandet av det blåa och gula blir både högtidligt och hett ”   säger Thomas Gylling , initiativtagare och producent . 

Thomas Gylling