40 - 30 - 20 !

IMG_0196.JPG

Plötsligt trillar siffrorna på plats vare sig du vill eller inte... 
Jag brukar inte fira jubileer eller jämna år eftersom den musik och den kulturmix jag representerar ständigt är i utveckling och på väg framåt. 
Men nu kommer jag inte undan.

40 - 30 - 20 år jubileum blir det minsann 2018 .  
Här ser du varför:

Radio Västindien  ( 1978 - 2018 ) 
Det visar sig att det är 40 år sedan gjorde mitt första radioprogram för P3. Det blev sedan serien ”Radio Västindien” som förde fram ny musik inte minst reggae och tropiskt under ett antal år i riksradion. Bredare blandningar  presenterade  jag senare med alla möjliga namn och sändningstider . 

Tropicopop  ( 1988 - 2018  ) 
Svensk TV fick sig en välbehövlig ny utblick och färgskala i och med serien ” Tropicopop” som startade för 30 år sedan. Video, musik, animation och klipp av helt nya slag underhöll svenska tittare under ett antal år på 90 talet. Jag kunde introducera ny musik och media för nordiska tittare allt från Salsa och Afrobeat till Dancehall och tidig Hip Hop. Dessutom mängder av visuella klipp från allt ifrån reklamfilmer och demos till de allra första kortfilmerna från Pixar ! 

Mosquito  ( 1998 - 2018)   
Med ett animationsteam och egen reserach över halva världen  kunde vi skapa ett koncept som criss crossade mellan musik och media på ett sätt som vi nu 20 år senare tar för givet. Mosquito i SVT med sitt digitala utryck, sina animerade berg och dalbanor och början till den internationella popmusik vi nu har hör dagligen blev en mindre revolution i svensk TV ruta. Vi tar nu denna typ av utbud för givet men 1998 var det youtube innan youtube ens fanns.

Allt detta måste ju firas innan året 2018 är över så tro mig när jag säger att det planeras i kulisserna både för sommaren men även för kommande höst när vi behöver värmen som bäst . Jag Får återkomma med detaljer men det här kommer förstås att ligga i fokus på spelningar, event och fester från och med nu . Har du minnen eller idéer kring detta så hör av dig. 

Thomas Gylling